Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrılan Şahin, savcılıkta ifade verdi. Şahin, ifadesinde soruşturma kapsamında adı geçen bazı kişileri tanımadığını belirterek hakkındaki iddiaları kabul etmedi.
Soruşturmada, Şahin’in adına tahsisli olduğu belirlenen bir aracın, tutuklu Hilmi Tuna Kuriş’in yurt dışına kaçırılmasına yönelik girişimde kullanıldığı tespit edilmişti. Şahin ise söz konusu aracı en son haziran ayında kullandığını, sonrasında kimin kullandığını bilmediğini savundu.
Şahin, aracın bulunduğu sırada yakalanan Melih Özmen’i tanıdığını ve Özmen’in şirketinden araç kiraladığını belirterek, aracın kendisi kullanmadığı zamanlarda şirket sahibinde bulunduğunu ifade etti.
İddiaları reddetti
Şahin, soruşturma kapsamında gündeme gelen fuhuş, şantaj ve bazı kamu ihalelerinin yönlendirilmesine ilişkin iddialardan bilgisinin olmadığını söyledi. Süleyman Hilmi Kalcı’yı tanıdığını ancak söz konusu iddialarla herhangi bir bağlantısının bulunmadığını belirten Şahin, Kalcı ile en son 2019 yılında görüştüğünü kaydetti.
Eski danışmanı Ömür Yücel’in kendisi hakkındaki ifadelerine de değinen Şahin, Belaruslu kişilerin Türkiye’ye girişlerine yardımcı olmadığını ve bu konuda herhangi bir talimat vermediğini savundu.
Savcılık ifadesinin ardından “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” ve “suçluyu kayırma” suçlarından adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Şahin, yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.
Soruşturma kapsamında Şahin’in adına tahsisli iki araç da incelemeye alınmış, araçların örgüt tarafından kullanıldığına ilişkin tespitlerin ardından Şahin ifadeye çağrılmıştı.
Next





