Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tançalan hakkında, sosyal medya paylaşımları nedeniyle “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu’nun 301’inci maddesi kapsamında soruşturma başlatıldı.

Başsavcılığın talimatı doğrultusunda harekete geçen Van İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 8 Eylül 2026 saat 03.00 sıralarında Tançalan’ın Muradiye ilçesindeki ikametinde operasyon düzenledi. Tançalan, yakalanarak gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.

Şırnak Ve İlçelerinde Yarın Planlı Elektrik Kesintisi Uygulanacak
Şırnak Ve İlçelerinde Yarın Planlı Elektrik Kesintisi Uygulanacak
İçeriği Görüntüle

25 olay kaydı bulunduğu belirtildi

Öte yandan Tançalan’ın 25 olay kaydının bulunduğu belirtildi.

Tançalan’ın sosyal medyada paylaşılan düğün görüntülerinde yer alan yüksek miktardaki altın ve mal varlığının kaynağının tespit edilmesi amacıyla MASAK incelemesi talep edildiği de öğrenildi.

Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: Haber Merkezi