Konya’da yağmur ve rüzgâra rağmen düzenlenen 5. Uluslararası Konya Yarı Maratonu’nda 21 kilometrelik parkuru başarıyla tamamlayan Cizreli sporcu Ramazan Değer, genel sıralamada 20’nci olarak önemli bir başarıya imza attı.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası Konya Yarı Maratonu, sabah saatlerinde yoğun katılımla başladı. Yaklaşık 2 bin 600 sporcunun yer aldığı organizasyon, şehrin caddelerini spor ve dayanışma atmosferine dönüştürdü.
Zorlu hava koşullarına rağmen gerçekleştirilen yarışta, yağmur ve rüzgâr sporcuları zaman zaman zorladı. Ancak katılımcılar parkuru tamamlamak için büyük mücadele verdi.
Cizreli sporcu Ramazan Değer de 21 kilometrelik yarı maratonu başarıyla tamamlayan isimler arasında yer aldı. Yaşadığı zorlu koşullara rağmen yarışı bırakmayan Değer, genel klasmanda 20’nci sırada yer aldı.
59-60 yaş grubunda 151 sporcunun yarıştığı kategoride mücadele eden Ramazan Değer, verdiği mesajla da dikkat çekti. Değer, “Önemli olan yarışa katılmak ve mücadeleyi tamamlamaktı. İyilik için koşmak benim için en büyük motivasyon” ifadelerini kullandı.
Organizasyon, sporun birleştirici yönünü ön plana çıkarırken, farklı yaş gruplarından sporcuların bir araya geldiği renkli görüntülere sahne oldu.




