Yönetmenliğini Sertaç Yekeboğa’nın üstlendiği ve usta sanatçı Altan Gördüm’ün süpervizörlüğünde hazırlanan oyun, adalet, ceza hukuku ve ölüm cezası gibi evrensel temaları çarpıcı bir dille işledi. Sahne tasarımı ve atmosferiyle izleyiciyi 19. yüzyılın karanlık zindanlarından günümüzün vicdan muhasebesine taşıyan eser, idam infazlarının toplum üzerindeki yansımalarını trajikomik bir dille gözler önüne serdi.

Oyuncu Oğuz Öztaş, bir mahkumun son saatlerindeki içsel gelgitlerini, korkularını ve çaresizliğini etkileyici bir performansla sahneye taşıdı. Salonu dolduran izleyiciler, Öztaş’ın performansıyla duygusal anlar yaşarken, oyun sonunda sanatçıyı uzun süre ayakta alkışladı.

Şırnak'ta Yoğun Toz Taşınımı Etkili Oluyor
Şırnak'ta Yoğun Toz Taşınımı Etkili Oluyor
İçeriği Görüntüle

Etkinliğe katılan vatandaşlar, Cizre’deki kültürel yaşamın canlanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Katılımcılar, benzer etkinliklerin belediye ve kaymakamlık desteğiyle, tüm halkın katılımına açık ve ücretsiz şekilde düzenlenmesini talep etti.

Cizre Belediyesi ve Kaymakamlık yetkililerine seslenen vatandaşlar, “Böylesine kıymetli eserlerin Cizre'mizde sahnelenmesi çok değerli. Yerel yönetimlerin sanata vereceği destekle Cizre, kültürün merkezi haline gelebilir” ifadelerini kullanıldı.