Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijitalleşme vizyonu kapsamında hayata geçirilen “Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi”, 1 Mayıs 2026 itibarıyla Cizre’deki özel eğitim merkezlerinde uygulanmaya başlandı.

Şırnak’ta 310 Özel Güvenlik Adayı Sınavda Ter Döktü
Şırnak’ta 310 Özel Güvenlik Adayı Sınavda Ter Döktü
İçeriği Görüntüle

Yüz tanıma

İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke, sistemi yerinde inceleyerek uygulamanın özel öğrencilerin eğitim hakkını güvence altına aldığını vurguladı.

Yüz tanıma-2

İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke ve Şube Müdürü Mevlüt Gayirinal; Özel Cizre Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon, Yeni Yaşam Özel Eğitim Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Özel Cizre Güneş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerini ziyaret etti. Ziyaretlerde biyometrik yüz tanıma sisteminin işleyişi incelenirken, uygulamanın öğrencilerin aldığı eğitimi dijital olarak kayıt altına alarak şeffaflık sağladığı belirtildi.

Yüz tanıma-3

İke yaptığı açıklamada, sistemin teknik bir gereklilik olduğuna dikkat çekerek, “Bu sistem, çocuklarımızın eğitim hakkının eksiksiz ve doğru şekilde karşılanmasını sağlayan önemli bir güvence mekanizmasıdır” dedi.

Yetkililer, sistemin hem velilerde güven oluşturduğunu hem de eğitimde denetim ve şeffaflığı artırdığını ifade etti.

Muhabir: Ömer Ayda