Cizre’de Dicle Nehri kenarında ve köprü altında bulunan, yapıldığı günden bu yana faaliyete geçmesi beklenen iş yerleri kaderine terk edildi.

dicle dükkan

Kışın nehir sularının yükselmesiyle su altında kalan, kapı ve camları kırılarak harabeye dönen alan çöp yığınıyla doldu.

dicle dükkan

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sahil şeridinde inşa edilen ve köprü altında yer alan iş yerleri, tamamlandığı günden beri hizmete açılamayarak atıl duruma düştü.

Şırnak’ta otomobil şarampole yuvarlandı 2’si çocuk 6 yaralı
Şırnak’ta otomobil şarampole yuvarlandı 2’si çocuk 6 yaralı
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 09 30 At 16.56.40 (1)

Özellikle kış aylarında nehir debisinin artmasıyla sular altında kalan dükkanlar, aradan geçen zamana rağmen bir türlü ticari hayata kazandırılamadı. Sahil projesi kapsamında yapılan ancak kullanılmayan alandaki dükkanların kapı ve camlarının kırıldığı, yapıların tahrip edildiği görüldü.

dicle dükkan

İç kısımları çöp ve atıklarla dolan, çevresi ise yabani otların istilasına uğrayan köprü altı alanının mevcut durumu tepkilere yol açıyor. Cizreliler, kamu kaynağı harcanarak inşa edilen yapıların bir an önce temizlenip korunmasını veya ilçe ekonomisine kazandırılmasını istiyor.dicle dükkan

Muhabir: Cüneyt Özkaya