Cizre Kaymakamlığı ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen “7’den 70’e Okuyan Cizre” ile “Eğitimde İyi Örnekler” projeleri kapsamında başarılı öğrenci, öğretmen ve okul yöneticileri düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Cizre’de eğitimin niteliğini artırmak ve okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen projelerin ödül töreni, yoğun katılımla Cizre Gençlik Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene Kaymakam Ahmet Vezir Baycar, İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke, il ve ilçe protokolü, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke, “7’den 70’e Okuyan Cizre” projesi kapsamında kısa sürede ilçede güçlü bir okuma kültürü oluştuğunu belirterek, öğrencilerden velilere kadar geniş bir katılımla 2 milyon 500 bin sayfadan fazla kitap okunduğunu açıkladı.
İke, bu başarının sadece sayısal bir veri olmadığını vurgulayarak, “Her okunan sayfa bir çocuğun hayaline ve bir gencin hedeflerine katkıdır” dedi.
Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ise konuşmasında, eğitimde sadece akademik başarının değil; değerlerle büyüyen bireyler yetiştirmenin önemine dikkat çekti.

Baycar, “Bugün burada sadece projeleri ödüllendirmiyoruz; emek veren öğretmeni, öğrenen öğrenciyi ve geleceğe umutla yürüyen Cizre’nin ortak iradesini alkışlıyoruz” ifadelerini kullandı.
“Eğitimde İyi Örnekler” projesi kapsamında öğretmen ve okul yöneticilerinin geliştirdiği özgün çalışmalar da ödül aldı. Projelerin, eğitimde yenilikçi uygulamaların görünür hale gelmesini sağladığı belirtildi.
Programda dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Cizre’de eğitim alanında yürütülen projelerin, ilçede okuma kültürünü güçlendirdiği ve eğitimde ortak bir başarı hikâyesi oluşturduğu vurgulandı.




