Şırnak’ın Cizre ilçesinde Ekran ve Gökalp aileleri arasında uzun süredir devam eden husumet, düzenlenen barış töreniyle sona erdi.

Barş

Demokratik Birlik İnisiyatifi öncülüğünde gerçekleştirilen barış programı, Nur Mahallesi’ndeki Seyit Süleyman Camii’nde yapıldı. Törene siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Cizre’nin tarih boyunca ilim, kültür ve kardeşlik merkezi olduğuna dikkat çekerek, toplumsal barışın önemini vurguladı. İrmez, kentte yaşanan her türlü anlaşmazlığın tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Barış1-1

Yapılan konuşmaların ardından iki ailenin fertleri bir araya gelerek tokalaştı ve karşılıklı helalleşti. Duaların okunmasıyla birlikte husumet resmen son bulurken, katılımcılar barışın kalıcı olması temennisinde bulundu.

Şırnak’ta Vefat Eden Asker Memleketi Hatay’da Defnedildi
Şırnak’ta Vefat Eden Asker Memleketi Hatay’da Defnedildi
İçeriği Görüntüle

Barış töreni, toplumsal dayanışma ve kardeşlik mesajlarının verilmesinin ardından sona erdi.

Muhabir: Sedat Sevim