21 Temmuz Pazartesi gününden beri tatilde olan TBMM 1 Ekim Çarşamba günü yeni yasama dönemi için çalışmalarına başlayacak. Açılışa AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı  Receo Tayyip Erdoğan'da katılım sağlayacak ve toplantıda bir de konuşma yapacak. Önceki Meclis açılışında 'Normalleşme süreci' kapsamında Erdoğan'ı karşılayan ve girişinde ayağa kalkan CHP, 19 Mart operasyonları ve kendilerine yapılan operasyonlar nedeni ile bu dönemki toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

TİP resmi hesabından "Geçtiğimiz yıllarda Erdoğan karşısında ayağa kalkmadığımız, oturumlara katılmadığımız, Hatay'dan Ankara'ya Özgürlük Yürüyüşü'nü başlattığımız günlerden bugüne demokrasi, hak ve özgürlüklerden yana hiçbir olumlu gelişme olmadığı gibi, kaybedilen meşruiyet başka devletlerle kurulan diplomasilerde aranmaktadır" vurgusu yapılan paylaşımda yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi "Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla TBMM’de düzenlenecek yeni yasama yılı açılış oturumuna partimiz katılmayacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Önceki Meclis açılışına katılan ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan gelince ayağa kalkmayan DEM Parti'nin yarınki tutumu hükümet ile devam eden süreç nedeni ile merak ediliyordu.

Şırnak İdil  Çarşema Sor için hazırlanıyor
Şırnak İdil Çarşema Sor için hazırlanıyor
İçeriği Görüntüle

DEM Parti yarınki Cumhurbaşkan'lı açılışa eş başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile beraber katılacaklarını açıkladı.

ü