Şırnak Merkeze bağlı Balveren Beldesinde bulunan Bilgi Evi Kütüphanesi, 13 Aralık 2025 tarihinde önemli bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlik, bölgenin tarihi hakkında bilgi edinmek isteyen herkese açık olacak ve katılımcılara, bölgenin tarihine dair derinlemesine bilgiler sunulacak. Etkinlikte, bölgenin tarihi üzerine kapsamlı bir söyleşi yapılacak.
Etkinlik, saat 13:30’da başlayacak ve gazetemiz ŞırnakAjans.com yazarı Metin Rastdil tarafından Gurkél Mirliği ve bölge tarihi üzerine detaylı bir sunum gerçekleştirilecek. Rastdil, bölgenin tarihî geçmişine ışık tutarak katılımcılara önemli bilgiler verecek. Sunumda, özellikle Gurkél Mirliği’nin bölgedeki tarihi rolü ve mirasının önemi ele alınacak.
Sunumun ardından, yazar Metin Rastdil, Gurkél adlı kitabını katılımcılara imzalayacak. Kitap imza gününe katılanlar, yazarla sohbet etme ve kitabı üzerine daha fazla bilgi alma fırsatı bulacak.
Etkinlik, Balveren halkı ve çevre ilçelerden gelen tüm katılımcılara açık olup, tarih ve kültür meraklıları için önemli bir fırsat sunuyor. Katılım ücretsiz olup, herkes davetlidir.






