Amedspor’un forma sponsoru “Tezgel Kom” üzerinden yer alan “Koma me bona we” (Grubumuz sizin için) sloganı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) verdiği 110 bin TL’lik para cezası tepkilere yol açtı.
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatipoğlu, cezanın Kürtçeye yönelik bir tahammülsüzlük göstergesi olduğunu savundu.
Resmi X hesaplarından açıklama yapan eş genel başkanlar, TFF’nin kararını sert sözlerle eleştirdi. Tuncer Bakırhan paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Meclis’te Kürtçeye tahammülsüzlük, sporda Kürtçeye ceza… Bu yaklaşım, dışarıda Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğrayan bir toplumsal iklim yaratıyor. Formasına sadece iki Kürtçe kelime yazdığı için ceza verilen kurumsal akıl, en çok da barış çabalarına zarar veriyor. Bu utanç verici karar geri alınmalı, kamuoyundan özür dilenmelidir.”
Tülay Hatipoğlu da cezanın keyfi olduğunu vurgulayarak, daha önce TFF tarafından onaylanan formanın şimdi cezaya konu olmasını çelişkili buldu. Hatipoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Amedspor’un formasındaki Kürtçe slogana verilen ceza, yalnızca Amedspor’a değil, milyonlarca Kürdün anadiline yöneliktir. Karar, Kürtçeye karşı açık bir tahammülsüzlüğün ifadesidir. TFF bu keyfi karardan derhal dönmeli ve özür dilemelidir.
Haber Merkezi
