Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şırnak genelinde yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara karşı uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada, yağışların yer yer şiddetli olacağı ve sel riskinin bulunduğu belirtildi.

Uyarıya göre, Şırnak merkez ile birlikte Silopi, Cizre, İdil, Uludere, Beytüşşebap ve Güçlükonak ilçelerinde sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Yetkililer, ani su baskınları, dere taşkınları ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

AFAD, özellikle dere yatakları ve riskli bölgelerde bulunan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, resmi kurumların yapacağı duyuruların takip edilmesi çağrısında bulundu.

Yetkililer ayrıca, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması ve olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Nisan’da Zorlu Mücadele Şırnak’ta 2,5 Km’lik Kar Tüneli
Nisan’da Zorlu Mücadele Şırnak’ta 2,5 Km’lik Kar Tüneli
İçeriği Görüntüle


Muhabir: SÜLEYMAN ZAN