Vatan Partisi Şırnak İl Başkanı İsmail Kabul, yıllardır kullanılmayan Demirtepe Köyü’nün yeniden yaşam alanına kazandırılması için ulaşım sorununun çözülmesi gerektiğini belirterek Vali Birol Ekici’ye çağrıda bulundu.

Vatan Partisi Şırnak İl Başkanı İsmail Kabul, Şırnak Merkez Beste Dereler bölgesine bağlı Demirtepe Köyü’nün 1989 yılından bu yana boş durumda olduğunu belirterek, köyün yeniden yerleşime açılması ve bölgedeki tarım-hayvancılık faaliyetlerinin canlandırılması için öncelikli olarak ulaşım sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi.

Kabul, Demirtepe Köyü ile Cevizli, Yediboru, Eşek Mağarası ve çevre bölgeleri arasındaki bağlantı yollarının mevcut durumunun vatandaşların ulaşımını ciddi şekilde zorlaştırdığını ifade etti.

Şırnak Havalimanı’nın 7 aylık yolcu trafiği 256 bini aştı
Şırnak Havalimanı’nın 7 aylık yolcu trafiği 256 bini aştı
İçeriği Görüntüle

“Yol olmadan yeniden yaşam mümkün değil”

Bölgenin yeniden ekonomik ve sosyal yaşama kazandırılabilmesi için ulaşım altyapısının büyük önem taşıdığını vurgulayan İsmail Kabul, özellikle köye yeniden yerleşim, tarımsal üretim ve hayvancılık faaliyetlerinin geliştirilmesi açısından yolların yapılmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Kabul, söz konusu güzergâhların yalnızca bir köy yolu olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu güzergâhlar yalnızca bir köy yolu olarak değerlendirilmemeli; bölgedeki vatandaşlarımızın, üreticilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan yurttaşlarımızın ulaşımını sağlayan önemli yollar olarak ele alınmalıdır.”

Vali Ekici’ye yol çağrısı

Demirtepe Köyü’nün yıllardır atıl durumda bulunduğunu hatırlatan Kabul, bölgenin yeniden üretime kazandırılması için kamu kurumlarının harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Kabul, açıklamasının devamında, Demirtepe Köyü ve bağlantı güzergâhlarında yol yapım ve iyileştirme çalışmalarının başlatılması çağrısında bulunarak, bölge halkının ulaşım mağduriyetinin giderilmesini Şırnak Valisi Birol Ekici’den talep ettiklerini belirtti.

İsmail Kabul, “Bu nedenle Demirtepe Köyü ve bağlantı güzergâhlarının yol yapım ve iyileştirme çalışmalarının ilgili kurumlar tarafından başlatılmasını, bölge halkının ulaşım mağduriyetinin giderilmesini bölge sakinleri olarak Sayın Valimiz Birol Ekici’den arz ve talep ettik.” dedi.

Demirtepe yeniden hayat bulabilir

Bölgede ulaşım altyapısının güçlendirilmesi halinde Demirtepe ve çevresindeki alanların yeniden tarım ve hayvancılık faaliyetleri açısından değerlendirilebileceğine dikkat çekilirken, yapılacak yol çalışmalarıyla hem vatandaşların ulaşım sorununun çözülmesi hem de bölgenin ekonomik potansiyelinin yeniden harekete geçirilmesi hedefleniyor.

Muhabir: Herdem Enç