Edinilen bilgilere göre, bu gün saat 08.00 sularında Bahçesaray-Hizan karayolu üzerinde bulunan Ulubeyli mahallesi bölgesinde meydana geldi. Yamaçtan kopan kar kütleleri karayolunu tamamen kapladı. Çığ anında yolda herhangi bir aracın bulunmaması muhtemelel bir faciayı önledi. Geri dönmek isteyen araçların arkasına başka bir çığın daha düşmesi sonucu çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Çığın ardından karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Karayolları ekipleri, iş makineleriyle yolda biriken kar kütlelerini yaklaşık 4 saatlik bir çalışmanın ardından temizleyerek yolu yeniden ulaşıma açtı.
Yetkililer, bölgede etkili olan kar yağışı ve hava sıcaklıklarındaki değişim nedeniyle sürücüleri çığ riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Van karayoluna çığ düştü, Yol yaklaşık 4 saat kapalı kaldı
Van'ın Bahçesaray ilçesinin tek kara ulaşımını sağlayan Bahçesaray-Hizan karayoluna çığ düştü. Olayda can kaybı yaşanmazken, yol yaklaşık 4 saat ulaşıma kapandı.
Kaynak: İHA
Yorumlar
Trend Haberler
Alacak verecek kavgası kanlı bitti, 1 yaralı
Silopi Belediyesi’nin faaliyet raporu onaylanmadı
Şırnak'ta DEAŞ operasyonu, 9 gözaltı
Silopi’de Entegre Atık Yönetim Tesisi İçin Büyük Adım
Beytüşşebap'ta Tehlike Yaratan Kayalar Tarih Oluyor
Azizoğlu Mardin’de “Ortadoğu’da Gazetecilik”i Anlatacak





