ŞIRNAK AJANS- Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı kapsamlı konuşmada; Gazze’den Doğu Türkistan’a, Afrika’dan Avrupa’ya uzanan küresel krizlere dikkat çekerek, insanlığın derin bir vicdan sınavından geçtiğini vurguladı. Türkiye’nin sadece kendi sınırlarını değil, insanlığın onurunu da koruma iddiası taşıdığını belirten Tatar, dünyanın yeniden adalet, güven ve samimi bir kardeşlik dili aradığını ifade etti.

Whatsapp Image 2026 04 29 At 20.41.14

Şırnak milletvekili Arslan Tatar'ın TBMM Genel Kurulundaki konuşması;

Şırnak’ta birlik ve beraberlik mesajı
Şırnak’ta birlik ve beraberlik mesajı
İçeriği Görüntüle

Türkiye’nin yükselen gücü hakkında Bir çağın sancılarını, bir milletin direnişini ve bir ülkenin yeniden doğuş hikâyesini anlatmak, tarihe not düşmek için söz aldım.

Whatsapp Image 2026 04 29 At 20.41.13

Dünya…
Evet, dünya bugün zor bir eşikten geçiyor.
Adaletin sustuğu, vicdanın yara aldığı, mazlumların gözyaşının artık sessiz çığlıklara dönüştüğü bir çağın içindeyiz.
Gazze’de çocuklar ölürken, Doğu Türkistan’da kimlikler silinirken, Afrika’da açlık kader gibi sunulurken; insanlık, kendi vicdanıyla imtihan edilmektedir.

Ve böyle bir dünyada, bir ülke var ki;
Sadece kendi sınırlarını değil, insanlığın onurunu da koruma iddiasındadır: İşte o ülke Türkiye’dir.

Whatsapp Image 2026 04 29 At 20.41.11

Son yıllarda Almanya’dan Polonya’ya, Suriye’den Irak’a kadar birçok ülkede gerçekleştirdiğim temaslarda çok önemli bir hakikati bir kez daha gördüm:
Dünya, yeniden adalet arıyor…
Dünya, yeniden güven arıyor…
Ve dünya, yeniden samimi bir kardeşlik dili arıyor…
Avrupa’nın merkezinde, Almanya’da ve Polonya’da;
Refah içinde olan ama yalnızlık yaşayan toplumları gördük.

Muhabir: MEVLÜDE SEVİM