T3 Vakfı’nın teknoloji eğitim ekosisteminin önemli bir parçası olan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Şırnak merkezde ve Cizre Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet göstermektedir. Bu atölyelerde öğrenciler; kodlama, robotik, tasarım, yapay zekâ ve girişimcilik gibi alanlarda eğitim alarak Milli Teknoloji Hamlesi’nin bir parçası olma fırsatı yakalıyor.
Bu kapsamda, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı tarafından yürütülen Milli Teknoloji Burs Programı da Şırnak’ta başvurulara açıldı. Program, Şırnak merkez ve tüm ilçelerdeki Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, Şırnak Üniversitesi öğrencileri ve özel kurumlarda öğrenim gören, maddi desteğe ihtiyaç duyan tüm bireylerin katılımına açık olacak.
“Bilim ve teknoloji ekosistemine katkı sağlayacak gençleri yetiştirmeyi hedefliyoruz”
T3 Vakfı Şırnak İl Sorumlusu Rukiye Asan, burs programının temel amacının Türkiye’nin teknoloji alanındaki insan kaynağını güçlendirmek olduğunu vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu: “Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı ile Türkiye’nin bilim ve teknoloji ekosistemine katkı sağlayacak, yenilikçi düşünen ve üretken gençleri yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu burs sadece finansal bir destek değil, aynı zamanda öğrencilerimizin kişisel ve akademik gelişimlerini destekleyen bir fırsattır.”
Asan, bu yıl altı farklı kategoride verilecek bursların, gençlerin hem eğitim hayatlarına hem de teknolojiye olan ilgilerine yön vereceğini belirtti.
Asan ayrıca, gençleri Şırnak merkez ve Cizre’de bulunan Deneyap Teknoloji Atölyelerine davet ettiklerini belirterek, teknolojiye ilgi duyan tüm öğrencileri bu ortamlarda aktif olarak yer almaya çağırdı. “Milli Teknoloji Hamlesi’nin bir parçası olmak isteyen tüm gençlerimizi Deneyap Teknoloji Atölyelerimize bekliyoruz. Burs başvurusunu yaparken herhangi bir sorun yaşayan ya da destek almak isteyen öğrencilerimiz, bize sirnak@turkiyeteknolojitakimi.org adresinden ulaşabilir.” dedi
Toplamda 5.000 bursiyerin kabul edileceği program kapsamında katılımcılara aylık 7.000 TL’ye kadar burs desteği sağlanacak. Bursiyerler ayrıca T3 Vakfı’nın oluşturduğu geniş ekosistem içerisinde eğitim, mentorluk ve proje geliştirme süreçlerine katılma fırsatı bulacak.
Altı Farklı Burs Programı
Bu yıl burs başvuruları şu programlar üzerinden alınacak:
- Yükselen Yıldız Burs Programı
- Sen Geleceksin Burs Programı
- Eğitmen-Mentor Burs Programı
- Etik İletişim Burs Programı
- T3 AI Lisans Araştırmacı Burs Programı
- Eğitim Destek Burs Programı
T3 Vakfı yetkilileri, gençlerin sadece finansal olarak değil; teknoloji, girişimcilik, yapay zekâ ve etik iletişim gibi alanlarda da destekleneceğini vurguluyor.
Başvurular internet üzerinden yapılabiliyor ve son başvuru tarihi 20 Ekim 2025 olarak açıklandı.
Başvuru adresi: https://mth.tc/Burs2026
Detaylı bilgi: https://bursiyer.t3vakfi.org
Bu yıl 81 ilde toplam 5.000 öğrenciye burs imkânı sağlanacak.