Şırnak’ta uzun süredir beklenen Karayolları 98’inci Şube Şefliği inşaatı için ilk kazma vuruldu. Ağustos 2023’te ihalesi yapılan proje, imar sorunları yüzünden yaklaşık iki yıl ertelenmişti. Sorunun çözülmesinin ardından çalışmalar yüklenici firma tarafından başlatıldı.
16 Nisan 2021’de Devlet Su İşleri (DSİ) 105’inci Şubesinin açılışında müjdesi verilen şeflik ihalesi, 10 Mayıs 2023’te Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. İhaleyi Şahinoğulları Halı Kilim Tekstil Turizm İnş. San. Tic. Ltd. Şti firması kazandı ve süreçlerin tamamlanmasının ardından inşaat resmen başladı.
Yıllardır Cizre’de 95’inci Şube olarak faaliyet gösteren birim, yeni binası tamamlandıktan sonra Şırnak Merkez’de 98’inci Karayolları Şube Şefliği olarak hizmet verecek.
Şeflik binası, Şırnak Merkez Mesire Alanı yakınlarındaki 46 dönümlük alana inşa edilecek ve yaklaşık bir buçuk yıl içinde tamamlanması planlanıyor.
Şırnak Ajans
ü




