ŞIRNAK AJANS-Şırnak AJANS köşe yazarı ve Mali Müşavir Senar Başak, kaleme aldığı değerlendirme yazısında, ekonomi ve ticaret odaklı toplantılarda mali müşavirlerin de temsil edilmesi gerektiğini vurguladı. Başak, mali müşavirlerin işletmelerin mali yapısını, yatırım süreçlerini ve ekonomik sorunları en yakından takip eden meslek gruplarından biri olduğunu belirterek, karar alma süreçlerinde bu birikimden yararlanılmasının önemine dikkat çekti.
Başak, son dönemde Şırnak'a gerçekleştirilen bakanlık ziyaretlerinin ve yatırım odaklı istişare toplantılarının önemli olduğunu ancak ekonomi yönetimine katkı sunabilecek mali müşavirlerin bu toplantılarda yer almamasının önemli bir eksiklik oluşturduğunu dile getirdi.
Mali müşavirlerin işletmelerin mali yapısını, yatırım süreçlerini, finansmana erişim sorunlarını, vergi uygulamalarını ve ekonomik darboğazları yakından takip ettiğini vurgulayan Başak, ekonominin sahadaki gerçeklerinin en doğru şekilde bu meslek grubu tarafından görülebildiğini kaydetti.
Başak, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Esnaf ve Sanatkârlar Odalarının da ekonomiyle ilgili toplantılar öncesinde mali müşavirlerin görüş ve önerilerini almasının, ortak aklın oluşmasına önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Ekonomi politikalarının yalnızca tüccar, sanayici ve esnafın görüşleriyle şekillenmemesi gerektiğini ifade eden Başak, mali müşavirlerin de şirket kuruluşundan ihracata, yatırım planlamasından vergi uygulamalarına kadar işletmelerin tüm süreçlerinde aktif rol üstlendiğine dikkat çekti.
Yazısında, Şırnak'ın gelişen ekonomik yapısının daha sağlıklı şekilde yönetilebilmesi için tüm paydaşların karar süreçlerine dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Başak, bundan sonraki bakanlık ziyaretleri ile ekonomi odaklı toplantılarda mali müşavirleri temsil eden meslek kuruluşlarının da davet edilmesi çağrısında bulundu.
KÖŞE YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ




