ŞIRNAK AJANS-Şırnak Ajans internet haber sitesi, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un kamuoyuna yansıyan ve Kürt kadınlarını hedef aldığı belirtilen sözlerine ilişkin sert bir açıklama yaptı.
Şırnak Ajans yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı. Hiç kimse, hangi makamda veya hangi ekonomik güce sahip olursa olsun, bir halkın kadınlarını küçümseme hakkına sahip değildir. Kürt kadınları; tarih boyunca emeğiyle, fedakârlığıyla, kültürüne ve ailesine sahip çıkmasıyla saygın bir yere sahip olmuştur.
Toplumların değerlerini anlamadan yapılan açıklamalar, birlik ve kardeşliğe değil ayrışmaya hizmet eder. Kürt kadınlarının onurunu, emeğini ve mücadelesini hedef alan her türlü söylemi reddediyoruz.
Kürt kadını; yaylada sürüsünün başında, tarlada emeğinin peşinde, evinde ailesinin yanında, toplumun her alanında alın teriyle var olmuştur. Bu gerçeği görmeyenler, aslında bu coğrafyanın insanını ve kültürünü tanımayanlardır.
Onurlu Kürt kadınlarının emeği ve mücadelesi, her türlü önyargının ve küçümseyici anlayışın üzerinde olmaya devam edecektir.
Lanet olsun insanlıktan nasibini almamış fosilleşmiş zihniyete ve onları alkışlayan onursuz kişiliklere….




