DEM Parti İmralı Heyeti üyeleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından DEM Parti heyeti tarafından yapılan açıklamada, Demirtaş ve Mızraklı’ya TBMM’de kabul edilen çerçeve yasa ile yürütülen süreçte gelinen aşama hakkında bilgi verildiği, iki ismin de değerlendirme ve önerilerinin alındığı belirtildi.

Açıklamada, Demirtaş ve Mızraklı’nın morallerinin yüksek olduğu ve cezaevi koşullarının elverdiği ölçüde süreci yakından takip ettikleri ifade edildi. İki siyasetçinin kamuoyuna selamlarını ilettiği aktarıldı.

Başkan Yarka’dan AK Parti’ye katılan Kayır’a güçlü destek
Başkan Yarka’dan AK Parti’ye katılan Kayır’a güçlü destek
İçeriği Görüntüle

Demirtaş ve Mızraklı’nın, TBMM’den çerçeve yasanın geniş bir mutabakat ve büyük bir destekle çıkmasını “son derece değerli” buldukları belirtildi.

İki ismin, yasanın uygulanabilmesi için tüm tarafların üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine inandıkları ve sürecin sağlıklı ilerlemesi için herkesin katkı sunmasının önemine dikkat çektikleri kaydedildi.

DEM Parti heyeti açıklamasında tutuklu siyasetçilerin durumuna da dikkat çekilerek özgürlük çağrısı yapıldı.

Açıklamada, çerçeve yasanın kapısını araladığı yeni dönemde Demirtaş ve cezaevindeki diğer siyasetçilerin özgürlüklerinden artık bir saat bile mahrum kalmamaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Demirtaş ve cezaevindeki diğer siyasetçilerin yıllardır maruz kaldığı bu hukuksuzluğun giderilmesi, hele de çerçeve yasanın kapısını araladığı bu yeni dönemde, hepimizin ihtiyacı olan barış ve demokrasinin tesis edilmesine önemli bir katkı sunacaktır.”

Kaynak: Haber Merkezi