MSB: Türk Silahlı Kuvvetleri Gazze Görev Gücü İçin Hazır « Şırnak Ajans

MSB: Türk Silahlı Kuvvetleri Gazze Görev Gücü İçin Hazır

MSB, Gazze’de ateşkesin ardından kurulacak görev gücünde Türkiye’nin de yer alacağını açıkladı: “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz barışın korunması için her göreve hazır.”

Şırnak Ajans
Okuma Süresi

1 dakika

Yayınlanma 10:53 - 10 Ekim 2025
Güncelleme 10:53 - 10 Ekim 2025

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail-Filistin ateşkesi sonrasında Türkiye’nin de yer alacağı Gazze Görev Gücü hakkında açıklama yaptı. Bakanlık, “Barışın tesisi ve korunmasında tecrübeli olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, kendisine tevdi edilecek her türlü göreve hazırdır” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Türkiye’nin arabuluculuğuyla sağlanan ateşkesten memnuniyet duyulduğu belirtilerek, Gazze’ye insani yardım ulaştırılması ve yeniden imar çalışmalarının ivedilikle başlatılmasının önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca MSB, Eurofighter savaş uçağı tedarikine ilişkin sürecin henüz kesinleşmediğini, KAAN projesi için ise motorun ABD’den temin edileceğini ve çalışmaların çeşitli konfigürasyonlar üzerinde sürdüğünü bildirdi.

Haber Merkezi


Bir Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir