Edinilen bilgilere göre, Metin Ö. (37), Çamlıyayla ilçesi Darıpınarı Mahallesi’nde eski eşi Arzu Özden’i (32) silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından kaçan şüpheli, daha sonra 01 B 9171 plakalı otomobille Tarsus ilçesine bağlı Kadelli Dörtler Mahallesi’nde bulunan bir lokantaya giderek ateş açtı.

Saldırıda işletme sahibi Sabri Pan kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, iş yerinde çalışan Ahmet Ercan Can ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaçışını sürdüren saldırganın daha sonra Kaburgediği Mahallesi’nde hayvan otlatan Yusuf Oktay’ı, ardından Yeniköy Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonunda TIR şoförü Abdullah Koca’yı silahla vurduğu öğrenildi. İstasyonda vurulan pompacı Gökay Sefiloğlu’nun da hayatını kaybettiği bildirildi.

Saldırılar sırasında güzergah üzerindeki 8 kişinin de yaralandığı belirtildi. Yaralılar ambulanslarla Tarsus Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şüpheli Ormanlık Alana Kaçtı

Yaşanan olayların ardından bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Helikopter destekli operasyon başlatılırken, şüphelinin kaçtığı 01 B 9171 plakalı araç Karakütük Mahallesi kırsalında bulundu.

Ormanlık alana kaçtığı değerlendirilen şüphelinin yakalanması için geniş çaplı operasyonun sürdüğü öğrenildi.

“Bir Anda Tabancayı Çıkardı”

Lokantada çalışan ve saldırıdan yaralı kurtulan Mehmet Han Topal, yaşadığı dehşet anlarını anlattı.

Topal, saldırganın iş yerine geldiğinde ilk başta normal davrandığını düşündüklerini belirterek, “Telefon çıkaracak sandık, bir anda tabancayı çekip ateş etmeye başladı. Önce Sabri ağabeye, sonra bana ateş etti. İçeri gidip Ahmet’e de sıktı. Ben can havliyle dışarı kaçıp yardım istedim” dedi.

Öte yandan hayatını kaybeden 6 kişinin cenazelerinin Tarsus Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Cizre Barajı’nda çalışmalar sürüyor
Cizre Barajı’nda çalışmalar sürüyor
İçeriği Görüntüle

Kaynak: İHA