10 yıl boyunca İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde Abdullah Öcalan ile aynı dönemde tutuklu bulunan Veysi Aktaş, 13 Aralık’ta Şırnak’ta düzenlenecek programa katılacak.
Demokratik Kurumlar Platformu tarafından organize edilen “Barış ve Demokratik Toplum Buluşması”, 13 Aralık 2025 tarihinde saat 10.00’da Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Programa Veysi Aktaş’ın yanı sıra Batman eski Belediye Başkanı Gülistan Sönük ile Asrın Hukuk Bürosu avukatları da katılacak.
2015’te İmralı’ya sevk edildiVeysi Aktaş, 2013–2015 yıllarında devam eden “çözüm süreci” döneminde, 2015 yılında Abdullah Öcalan’ın yanına “sekreterya” görevi kapsamında sevk edilen isimler arasında yer aldı. Kırıkkale Cezaevi’nden İmralı’ya gönderilen Aktaş, 2015’ten 2025 yılına kadar burada bulundu.
31 yıl 3 ay süren cezasını tamamlayan Aktaş, 25 Temmuz 2025’te tahliye edildi. Aktaş, geçmişte “devletin egemenliği altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya teşebbüs” suçundan hüküm giymişti.
Abdullah Öcalan’ın 9 Temmuz’da yaptığı silah bırakma çağrısının yer aldığı videoda da Veysi Aktaş’ın yanında bulunduğu biliniyor.
ü




