Kaybolduktan aylar sonra yakılmış halde bulunan Ramazan Er olayında çarpıcı detaylar ortaya çıktı. İddianameye göre cinayet planlı işlendi, Er yakılarak yok edilmek istendi.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde kaybolduktan aylar sonra yanmış halde bulunan Ramazan Er cinayetinde hazırlanan iddianame, olayın perde arkasını tüm yönleriyle ortaya koydu. Savcılık, 3 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.
2 Ekim 2025’te kırsalda bulunan yanmış erkek cesedinin kimliği, Adli Tıp incelemesi sonrası 3 Haziran’da kaybolan Ramazan Er olarak belirlendi. Olay yerinde bulunan üç anahtar ise cinayetin çözülmesinde kritik rol oynadı.
Soruşturma kapsamında elde edilen bulgulara göre cinayetin nedeni, yüksek miktarlı bir alacak-verecek meselesi. İddianamede, taraflar arasında yüz binlerce lirayı bulan borç nedeniyle husumet oluştuğu ve şüphelilerin bu nedenle cinayeti planladığı yer aldı.
Şüphelilerin, Ramazan Er’i “atış talimi” bahanesiyle araca bindirdiği, kırsal alana götürdükten sonra araç içinde silahla öldürdüğü tespit edildi. Cinayetin ardından cesedin günlerce araçta tutulduğu, daha sonra başka bir araca taşındığı ve kırsalda benzin dökülerek yakıldığı belirlendi.
Savcılık, olayın ani değil planlı şekilde gerçekleştirildiğini vurgularken, şüphelilerin cinayet sonrası delilleri yok etmek için sistemli şekilde hareket ettiğini kaydetti. Ayrıca, olayın ardından “şehir dışına gitti” şeklinde yanıltıcı bilgiler yayıldığı da iddianamede yer aldı.
Hazırlanan iddianamede iki şüpheli hakkında “tasarlayarak kasten öldürme”, bir şüpheli hakkında ise “suç delillerini gizleme” suçlarından dava açıldı.
Cinayet, bölgede büyük yankı uyandırırken, dava sürecinin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.




