Cizre’de akşam saatlerinde etkisini gösteren ve kısa sürede şiddetini artıran sağanak yağış, afete dönüştü. Aniden bastıran yağış nedeniyle ilçenin farklı noktalarında su taşkınları ve toprak kaymaları meydana geldi.

Şırnak’ta bir haftada 57 aranan şahıs yakalandı
Şırnak’ta bir haftada 57 aranan şahıs yakalandı
İçeriği Görüntüle

A W694284 03

Şiddetli yağış, özellikle Konak Mahallesi ile Dirsekli Mahallesi’ni birbirine bağlayan güzergahta heyelana neden oldu. Yamaçtan kopan toprak ve kaya parçalarının yola savrulmasıyla ulaşım tamamen durdu. Yolun kapanmasıyla birlikte bölgede çok sayıda araç mahsur kalırken, vatandaşlar uzun süre kurtarılmayı bekledi.

heyelan-19
Yağışın etkileri sadece yollarda değil, sosyal alanlarda da hissedildi. Dicle Nehri kenarında bulunan ve vatandaşların uğrak noktası olan mesire alanı, sel sularının taşıdığı balçıkla birlikte adeta çamur deryasına döndü. Olayın ardından bölgeye belediye ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çalışması sonrası yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

Kaynak: İHA