Silopi Belediye Başkanı Ormanlı'dan Rahmi Koç'a Tepki
Silopi Belediye Başkanı Ormanlı'dan Rahmi Koç'a Tepki
İçeriği Görüntüle

ŞIRNAK AJANS-Mardin Barosu tarafından düzenlenen Kitap Günleri'ni ziyaret eden Ahmet Türk, hem kültürel çalışmalara destek verdi hem de son günlerde tartışma yaratan Rahmi Koç'un açıklamalarına sert sözlerle tepki gösterdi.
Etkinlik kapsamında kitap stantlarını gezen Türk, yazarlar ve okurlarla bir araya geldi. Kürtçe yayınların önemine dikkat çeken Türk, Kürt dilinin, kimliğinin ve toplumsal hafızasının korunmasında kitapların büyük rol oynadığını belirterek emek veren yazarlara teşekkür etti.
Ziyaret sırasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türk, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un İzmir'de katıldığı bir hastane açılışında Kürt kadınlarına yönelik sarf ettiği ve kamuoyunda tepki çeken sözleri de değerlendirdi.
Rahmi Koç'un ifadelerini sert bir dille eleştiren Türk, "Türkiye'nin tanınmış isimlerinden birinin Kürt kadınına ve Kürt halkına yönelik hakaret içeren ifadeler kullanması kabul edilemez. Bu talihsiz açıklama, toplumun önemli bir kesimini incitmiştir" dedi.
Koç'un yaşına da gönderme yapan Türk, "95 yaşına gelmiş bir insanın akli melekelerini kaybettiği de bir gerçektir. Kürt kadını üzerinden örnek vermeye çalışması büyük bir talihsizliktir. Söylenmemesi gereken sözlerdi" ifadelerini kullandı.
Kürt toplumunun ve demokrat çevrelerin gerekli tepkiyi ortaya koyduğunu belirten Türk, "Kürt halkı yıllardır çeşitli hakaret ve ayrımcı söylemlere maruz kalıyor. Ne yazık ki bugün de benzer bir tabloyla karşı karşıyayız. Ancak bu açıklamalar nedeniyle hukuki sürecin başlatılmış olması memnuniyet vericidir" diye konuştu.

Kaynak: Mardin haber