ŞIRNAK AJANS-1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte Şırnak’ın Silopi ilçesinde vatandaşlar bankaların çalışma durumunu araştırmaya başladı. Resmi tatil kapsamında 1 Mayıs Cuma günü Silopi’deki kamu ve özel bankalar hizmet vermeyecek.
Banka şubelerinde işlem yapmak isteyen vatandaşların, işlemlerini 30 Nisan Perşembe günü mesai bitimine kadar tamamlaması gerekiyor. Çünkü resmi tatilin ardından hafta sonu da araya giriyor.

1 Mayıs’ta EFT ve havale yapılır mı?

Silopi’de 1 Mayıs günü banka şubeleri kapalı olsa da dijital bankacılık kanalları kullanılabilecek. Aynı banka içerisindeki havale işlemleri anında gerçekleşecek.
FAST sistemi üzerinden limitler dahilindeki para transferleri de gün boyunca yapılabilecek. Ancak farklı bankalar arasında yapılan EFT işlemleri resmi tatil nedeniyle 4 Mayıs Pazartesi sabahı hesaplara geçecek.

ATM ve mobil işlemler devam edecek

Silopi’de ATM’lerden para çekme, para yatırma ve mobil bankacılık üzerinden fatura ödeme gibi işlemler kesintisiz şekilde sürdürülecek.

Silopi’de güneşli sabah, öğleden sonra sağanağa döndü
Silopi’de güneşli sabah, öğleden sonra sağanağa döndü
İçeriği Görüntüle

Bankalar ne zaman açılacak?

1 Mayıs resmi tatili ve hafta sonunun ardından Silopi’de bankalar 4 Mayıs Pazartesi günü normal mesai saatlerinde yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Kaynak: Şırnak Ajans