Yaşam

Şırnak’ta 200 Dekar Taşlık Arazi Üretime Kazandırılıyor

İdil’de atıl durumdaki 200 dekarlık taşlık arazi tarıma kazandırılırken, Silopi TDİ (Sera) OSB’de altyapı çalışmaları yerinde incelendi.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, atıl tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılması kapsamında yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Bu çerçevede, İdil ilçesinde bulunan 200 dekarlık taşlık arazide taş temizleme ve arazi ıslah çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte alanın ekime uygun hale getirilerek bölge tarımına yeni bir üretim sahası kazandırılması hedefleniyor.

Öte yandan, Silopi’de kurulum süreci devam eden TDİ (Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nde yürütülen altyapı çalışmaları da yerinde incelendi. Yetkililer, bölgede sürdürülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak sürecin planlandığı şekilde ilerlediğini belirtti. l