Ekonomi

Nusaybin’e 238 Milyon Liralık Modern Enerji Altyapısı Yatırımı

Dicle Elektrik, Nusaybin’in Çatalözü, Gırnavas ve İpekyolu mahallelerinde 238 milyon TL’lik yatırımla 24 yeni trafo kurarak elektrik şebekesini tamamen yeniliyor. Proje tamamlandığında ilçede kesintisiz ve verimli enerji sağlanacak.

Dicle Elektrik, Mardin’in Nusaybin ilçesinde toplam 238 milyon TL’lik enerji altyapısı yatırımı başlattı. Proje kapsamında Çatalözü, Gırnavas ve İpekyolu mahallelerinde elektrik dağıtım şebekesi yenileniyor ve güçlendiriliyor.

Çalışmalar kapsamında üç mahallede 24 yeni trafo tesisi kurulacak. Bu sayede bölgenin enerji iletim kapasitesi artacak, kayıplar azalacak ve kesintisiz enerji sağlanacak. Eski hatların yenilenmesiyle dağıtım altyapısı tamamen modern hâle getirilecek.

Dicle Elektrik yetkilileri, projenin sürdürülebilir ve verimli bir enerji altyapısı oluşturacağını belirtti. Yatırımın 2025 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgede enerji kalitesi yükselecek ve gelecekteki talep artışlarına hazırlık yapılmış olacak.

Haber Merkezi