4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında, 2026–2027 av dönemine ilişkin Av Komisyonu Toplantısı, Güçlükonak Kaymakamı Semih Memiş başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Güçlükonak’ta, 2026–2027 av dönemine yönelik usul ve esasların belirlenmesi amacıyla Av Komisyonu Toplantısı düzenlendi. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Güçlükonak Kaymakamı Semih Memiş başkanlık etti. Toplantı, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu çerçevesinde ilgili kurum temsilcileri ve komisyon üyelerinin katılımıyla yapıldı.
Toplantıda; avlanma dönemleri, avlanabilecek türler, avlanma zaman ve sahaları ile yasak ve kısıtlamalar ele alındı. Yaban hayatının korunması, biyolojik çeşitliliğin sürdürülebilirliği ve kaçak avcılıkla mücadele konularında alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Ayrıca, av ve yaban hayatı kaynaklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için bilinçli ve kontrollü avcılığın önemi vurgulandı.
Kaymakam Semih Memiş, toplantıda yaptığı değerlendirmede, doğal dengenin korunmasının öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, avcılık faaliyetlerinin mevzuata uygun şekilde yürütülmesinin hem çevre hem de toplum açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Memiş, ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin güçlendirilerek denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi.
Toplantı, komisyon üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından, 2026–2027 av dönemine ilişkin kararların kayıt altına alınmasıyla sona erdi.