Dünya Kız Çocukları Günü’nde ÖRNEK DAYANIŞMA

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bayan kuaför salonu 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Özel Öznur Rehabilitasyon Merkezindeki eğitim gören kız çocuklarının ücretsiz saç bakımlarını yaptı. Şırnak AJANS – Silopi’de kuaför işleten Aylin Aybi 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle Özel Öznur rehabilitasyon merkezi ile örnek bir dayanışma göstererek özel kız çocuklarının saç bakım ve […]

Dünya Kız Çocukları Günü’nde ÖRNEK DAYANIŞMA
Dünya Kız Çocukları Günü’nde ÖRNEK DAYANIŞMA
Şırnak Ajans
  • 12 Ekim 2020 05:43
  • 20 Nisan 2022 15:05

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bayan kuaför salonu 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Özel Öznur Rehabilitasyon Merkezindeki eğitim gören kız çocuklarının ücretsiz saç bakımlarını yaptı.

Şırnak AJANS – Silopi’de kuaför işleten Aylin Aybi 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle Özel Öznur rehabilitasyon merkezi ile örnek bir dayanışma göstererek özel kız çocuklarının saç bakım ve kesimini ücretsiz gerçekleştirdi.

Özel Öznur Rehabilitasyon merkezi Kurucu müdiresi Semire Azizoğlu tarafından maske ve hijyen kuralları çerçevesinde kuaföre getirilen özel çocuklar kuaförde saç bakımları yapıldı.

Büyük sevinç yaşayan özel çocukların sevinçlerinin ise yüzlerine yansıdığı görüldü. Kuaför sahibi Aylin Aybi, “11 Ekim dünya kız çocukları günü dolayısıyla engelli kız çocuklarımızı aldık. Saçlarını kestik, yıkadık, kestik, fönledik. Bütün kız çocukları özellikle özel kız çocukları bunlar çok önemli. Toplumun içerisinde değer verilmeli bunlarda hor görülmemeli. Mutlaka ama mutlaka birazda özel olduklarını hissettirmemiz gerekir. Yani onları mutlu etmek istedim. Bir nebzede olsa onları mutlu etmek istedim.

Her zaman yapmak isterim. Özellikle özel günler için değil her zaman yanlarında bulunuyorum, bulunmaya da devam edeceğim. Bugüne denk gelmesi tabiki de ayrı bir güzellik ama her zamanda yanlarındayım. Bütün toplumun yapması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü onlar özel çocuklar ve kendilerini özel hissetmeleri lazım her zaman. Diğer arkadaşlarımda aynı şekilde onlarda böyle kız çocuklarımızı sevindirsinler. Ayrıca bize bu anlamlı günde bu güzel etkinliği yapmamızın baş mimari olan Öznur Rehabilitasyon merkezi müdiresi Semire Azizoğlu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Özel kız çocuklarına gösterdiği ilgiden dolayı da Özel Öznur Rehabilitasyon Merkezi Müdiresi Semire Azizoğlu’da kuaför Aybi’ye teşekkür etti. Azizoğlu, “Kendim ve Kurumum adına sadece 11 Ekim’de değil her zaman yanımızda olan Aylin hocamıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Daha doğrusu tüm kız çocukları adına teşekkür ediyoruz.

Kurucu Müdire Azizoğlu, ve bu anlamlı günde şunu ifade etmek isterim bir kız çocuğu eğitilirse, bir anne yetişir. Bir anne okursa, tüm insanlık aydınlanır. Bu vesile ile Birleşmiş Milletler’in öncülüğünde, kız çocuklarının cinsiyetlerinden dolayı maruz kaldığı eşitsizlik konusundaki farkındalığın artırılması amacıyla 2012 yılında kutlanmaya başlanan 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kutlu olsun” dedi.