Kaymakam,çiftçiyle tırpan tutup orak salladı

Şırnak’ın Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz, Hilal beldesinde rençperlerle bir araya gelerek tırpan tutup orak salladı. Şırnak AJANS – Kaymakam Solmaz, beraberinde Tarım ve Orman Kaza Müdürü Murat İnan ile beraber Hilal beldesinde rençperlerle bir araya geldi. Burada rençperlerle beraber orak tutup tırpan sallayan Kaymakam Solmaz, daha sonra rençperlerin meselelerini dinledi. Yaz dönemi ile birlikte rençperlerin […]

Kaymakam,çiftçiyle tırpan tutup orak salladı
Kaymakam,çiftçiyle tırpan tutup orak salladı
Şırnak Ajans
  • 29 Haziran 2020 13:42
  • 20 Nisan 2022 15:02

Şırnak’ın Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz, Hilal beldesinde rençperlerle bir araya gelerek tırpan tutup orak salladı.

Şırnak AJANS – Kaymakam Solmaz, beraberinde Tarım ve Orman Kaza Müdürü Murat İnan ile beraber Hilal beldesinde rençperlerle bir araya geldi. Burada rençperlerle beraber orak tutup tırpan sallayan Kaymakam Solmaz, daha sonra rençperlerin meselelerini dinledi.

Yaz dönemi ile birlikte rençperlerin artık hasada başladığını aktaran Kaymakam Solmaz, “Bugün rençperlerimizin yanında bulunmak istedik. Hem yonca hem arpa hasadını yapan rençperlerimizle birlikte orak tuttuk, tırpan salladık. Onların yanında olduğumuzu hissettirmeye çalıştık. Son zamanlarda kazada tarım ve hayvancılık noktasında büyük atılımlar var. Biz kaymakamlık olarak her vakit rençperlerimizin yanında olduk. Pandemi sürecinde imalata odaklanarak ekonomik manada sürecin negatif tesirlerini azaltmaya çaba ediyoruz” diye konuştu.

Uludere Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan ise hasadı yerinde görmek istediklerini söyledi. İnan, “Her vakit rençperlerimizin yanında olacağız ve kendilerine destek vereceğiz” dedi.
Rençper Hasan Kara da “olaylar nedeni ile istediğimiz düzeyde rençperlik ile uğraşamıyorduk. Huzur ortamının sağlanmasıyla ekimlere başladık. Kaymakamımız Ahmet Solmaz ile Tarım ve Orman Müdürümüz Murat İnan bizleri ziyaret etti. Destekleri ve ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Ayhan Babat ŞIRNAK (İHA)