Silopi Belediyesi’nin yaptığı açıklamaya göre, ilçede altyapı çalışmaları tamamlanan 18 cadde için kapsamlı asfalt kaplama ve yama çalışmaları başlatılıyor.
Bu hafta itibarıyla söz konusu bölgelerde söküm ve hazırlık faaliyetlerine geçileceği bildirildi.
Açıklamada, 46 milyon TL tutarında asfalt ve malzeme tedarikinin Silopi Belediyesi tarafından karşılanacağı, asfalt dökümü öncesi tüm kazı ve hazırlık işlemlerinin belediye ekiplerince yürütüleceği ifade edildi. Çalışmalar, Şırnak İl Özel İdaresi’nin iş makineleri ve teknik ekipman desteği ile tamamlanacak.
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin ilçe genelinde yama, düzenleme, stabilize yol ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi. 18 caddeyi kapsayan yeni asfaltlama sürecinin yanı sıra, şehir genelinde asfalt serimi ve parke taşı döşeme projelerinin de hayata geçirileceği belirtildi.
Belediye, yürütülen çalışmalarla ilgili ayrıntıların kamuoyu ile düzenli olarak paylaşılacağını duyurdu.
