Şırnak’lı doğa severler doğa ile buluştu

Şırnak’ın Uludere ilçesinde piknikçiler ile kampçılar, yıllardır kimsenin gidemediği yaylalara çıkıp hem doğa ile iç içe olmanın hem de huzurun keyfini çıkarırken Beytüşşebap İlçesinde ise doğa sporcuları, hiç gidilmeyen dağların yolunu tutarak trekking yapıp kamp kurdu. Şırnak AJANS – Uludere ilçesine bağlı Şenoba ve Hilal beldelerinde bulunan yaylalar, terörün belinin kırılması ile küllerinden doğdu. 3 […]

Şırnak’lı doğa severler doğa ile buluştu
Şırnak’lı doğa severler doğa ile buluştu
Şırnak Ajans
  • 31 Mayıs 2021 09:32
  • 20 Nisan 2022 15:01

Şırnak’ın Uludere ilçesinde piknikçiler ile kampçılar, yıllardır kimsenin gidemediği yaylalara çıkıp hem doğa ile iç içe olmanın hem de huzurun keyfini çıkarırken Beytüşşebap İlçesinde ise doğa sporcuları, hiç gidilmeyen dağların yolunu tutarak trekking yapıp kamp kurdu.
Şırnak AJANS – Uludere ilçesine bağlı Şenoba ve Hilal beldelerinde bulunan yaylalar, terörün belinin kırılması ile küllerinden doğdu. 3 bin 500 rakımlı yaylalara yolların da götürülmesi ile birlikte piknikçiler ve kampçılar yaylaların yolunu tuttu.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde faaliyet gösteren Kato Rafting ve Doğa Sporları Kulübü Derneği üyeleri ile sporcular, terörün kökünün kazınmasının ardından dağların yolunu tuttu. Doğa tutkunları, aldıkları izinle beraber ilçenin yüksek rakımlı antik kenti Harguri ve Melisa kalelerinin bulunduğu bölgede trekking yapıp kamp kurdu. Yaklaşık 2 bin rakımda bulunan bölgeye yürüyüş yapıp kamp kuran sporcular 3 gün boyunca burada doğanın keyfini çıkardı.